İnsanlar neden yanlız dır?

Bazı insanlar neden sevilmez ve yanlız kalır?

Ayhan küldöken
Ayhan küldöken 10 ay önce

Üye Girişi Yap!

Merhaba, sorkazan üzerinden kazanç sağlayabilirsin. Tek yapman gereken üye olmak! Zaten üye ise hemen üye girişi yap ve bu soruya cevap ver bundan ücret kazan.

Cevaplar

Dilara Kazancı
Dilara Kazancı 10 ay önce

Yalnızlık, insanlar için farklı nedenlerle ortaya çıkabilir. Bazı insanlar, kendilerini toplumdan dışlanmış hissedebilir ve bu yüzden yalnız kalabilirler. Diğer insanlar ise kendilerini anlaşılmamış ve anlaşılmayan hissedebilir ve bu yüzden yalnızlık duygusuna kapılabilirler. Ayrıca bazı insanlar, kendilerini anlaşılmayan ve anlaşılmamış hisseden diğer insanlarla ilişki kurmakta zorluk çekebilirler ve bu yüzden yalnız kalabilirler.

Yalnızlık, insanların iç dünyalarında meydana gelen bir duygu olabilir ve bu yüzden farklı insanlar için farklı nedenlerle ortaya çıkabilir. Önemli olan, insanların kendilerini yalnız hissettiklerinde, bu duyguyu anlamaya çalışarak ve bunu aşmaya çalışarak bu duygunun etkisini azaltmaya çalışmalarıdır.

fatih
fatih 10 ay önce

Tabii her insanın yalnız kalma durumu sevilip sevilmemesinden de kaynaklanabilir. Bazı yalnızlıklar bir tercih meselesinden, kafayı dillendirmek için tercih edilirken bazı yalnızlıklarda insanların sevilmemesinden kaynaklanır. Yalnız kalan kişiler tam anlamıyla yalnızlıkları yıkıcı olmuyor, tam aksine bazen faydalı ve üretken bir deneyime dönüşebiliyor. Eğer yeteri kadar bu kapasite oluşmamışsa bu yalnızlıklar da yıkıcı bir duruma dönüşmektedir. İnsanların yazdıkları bazen bir tercihten bazen ihtiyaçtan belki de sorumluluktan kaynaklanabilir. Ama bu yalnızlıklar uzun süreli devam ettiği sürece bireylerde alzheimer, depresyon, kalp hastalıkları maddelere bağımlılıkları artmaktadır.

Hepimizin başına gelmiş olabilir. Yalnız şurada önemli bir hususu belirtmekte fayda vardır. Kalabalıkların içerisinde kendimizi yalnız hissettiğimiz oluyor. Bu durumlar bazen de çevreyle alakalı olabilir. Eğer bir toplumda yeteri kadar bir olgunluk bir ciddilik yoksa orada olmanın bize hiçbir faydası getiremeyeceği düşündüğümüz için tek başımıza sakin bir köşeye çekilip yalnızlığı tercih edebiliyoruz.


Emre Atıcı
Emre Atıcı 10 ay önce

sosyal anlamda yalnızlık sosyallik yeteneği ve kişisel tercihten ibarettir. çocukluğu yada gençliğinde yeterince ilgi görmemişse, yeterince sevilmemişse sosyallik yetenekleri gelişmez. normal insanlar ne yapar? nasıl eğlenilir? nasıl biri sevilir? gibi şeylerden habersiz büyürse doğal olarak içe kapanık, çok fazla sosyal ilişki kuramayan birine dönüşür. kişisel istek ise, mesela taşınma, göç gibi yeni bir ortama adapte olamamak, istediği sosyal ilişkiyi yeni kültürde bulamamak yada çevresindeki insanlardan hoşlanmıyorsa kendi isteğiyle sosyal olmaktan kaçınabilir. ki bu durumda toplumda sıkıntı var asosyal insanlarda değil demek çok ta yanlış olmaz.

aşk anlamında bir yalnızlıktan bahsediyorsak eğer, gene geçmişteki olayların bu konuda etkisi vardır, ailevi şiddetlerde özellikle gelecekte büyüyünce sevmekten korkmak gibi sıkıtılar yaşanabilir. onun dışında kendine uygun birini bulamamış olabilir, hala arama aşamasında olabilir. çeşitli sebeplerden dolayı ruhsal, bedensel, olgunluk, maddiyat gibi sebeplerden dolayı hazır hissetmiyor olabilir. özgür ruhlu birisidir, bazı olayları kendine kısıtlama olarak görüyor olabilir, hayatta başka görevleri sorumlulukları vardır bu ilişki işlerine karışmak için vakit yada para harcamak istemiyor olabilir. kısaca yalnız olmak için yada yalnızlığı tercih etmek için sayısız neden vardır.